Stredné Slovensko

Osobný odber

Zvolenská cesta 14, 974 05 Banská Bystrica

+ 421 0905 701 038

Zavolajte nám

Recept na chlieb

Klasický recept na chlieb

Recept na chlieb – klasický

Doba prípravy: 15 min.
Doba odstátia: 40 min. / 30 min.
Doba pečenia: 30 min. na 180 °C / st. 6

INGREDIENCIE:

• 500 g chlebovej múky
• 1 lyžička soli
• 1 lyžička krupicového cukru
• 20 g instantného droždia
• 250 ml polotučného mlieka
• 60 g rozpusteného rastlinného tuku • 1 vaječný žĺtok

Recept na chlieb od Tupeprware

PRÍPRAVA:

1. V Kuchtíkovi 4,5 l zmiešajte múku, soľ, cukor a instantné droždie. V strede vytvorte jamku a pridajte mlieko a rastlinný tuk.

2. Misu uzatvorte a traste s ňou, pokiaľ nebudú ingrediencie premiešané.

3. Otvorte misu a cesto zamieste do tvaru bochníka. Uzavrite a nechajte vykysnúť asi 40 min., kým sa začne veko zdvíhať alebo sa veľkosť cesta zdvojnásobí.

4. Pripravené cesto položte rovnomerne do Silikónovej formy kráľovskej. Nechajte ešte kysnúť,
až kým nebude vrchná časť cesta asi 5 cm od horného okraja formy, tj. približne 30 minút. Medzitým si predhrejte rúru na 180 °C / st. 6.

5. Hneď ako cesto vykysne, použite Silikónovú mašľovačku II a potrite povrch rozšľahaným žĺtkom. Na povrchu chleba vytvorte zárezy Ergologics nožnicami.

6. Pečte 30 minút, alebo pokiaľ nie je povrch zlatohnedý.


7. Chlieb nechajte vychladnúť.

0
    0
    Váš košik
    Váš košík je prázdnyNakupovať